Корисні властивості олії сої, про які ви не знали

Масло і зерна сої

Соєва олія по праву називають чемпіоном серед всіх масел. До такої думки схиляються як медики, таки дієтологи. Його отримують шляхом віджиму з насіння сої. Останнім часом даний продукт набуває все більшої популярності. Як і більшість соєвих продуктів, воно широко використовувалося в країнах Азії. Причина такого попиту досить проста: саме в Східній Азії вирощували даний продукт сімейства бобових, тому саме там і почали його вперше застосовувати. Сьогодні виріб набирає обертів і постійно знаходить нових споживачів.

Перша згадка про сою відноситься до 3000 р до н.е. Про даному рослині і його властивості згадував у своїх книгах ще імператор Шень-нуна. На території Індокитаю це бобова рослина постійно культивують. На Русі соя з`явилася завдяки козакові Єрмаку, який в XVI столітті привіз її з Далекого Сходу.

У європейські держави соя потрапила лише в ХХ столітті. Саме жителі Великобританії стали дуже часто використовувати дане рослини. Англійці на основі сої стали виготовляти дієтичний «кембриджський хліб». Це унікальний виріб користується великим успіхом, завдяки своїм складом, багатому мінералами і вітамінами.

склад масла

Хімсклад соєвого масла настільки багатий, що його недарма назвали саме «чемпіоном». Користь продукту настільки велика, що його застосовують в дитячому харчуванні. Багатий хімічний склад продукту - це справжнє джерело корисних речовин, в яких так потребує людський організм.

Серед складових цього корисного продукту - поліненасичені жирні кислоти. Крім цього, воно багате вмістом вітамінів В4, Е і К, а також цинку і заліза. Корисні властивості самого готового продукту обумовлює виключно його хімічний склад. Його користь безпосередньо залежить від вмісту вітаміну Е1, або так званого токоферолу.

Соя і соєве маслоДля порівняння наведемо приклад змісту токоферолу в 100 гр різних видів олій:

  • оливкова - 13 мг;
  • соняшникова - 67 мг;
  • соєве масло - 114 мг.

Завдяки своїм складом, властивості даного продукту здавна цінувалися жителями азіатських держав.

користь масла

Соєвий продукт позитивно впливає на організм. Його користь при впливі на людський організм безмежна. Вживання його в їжу сприяє зниженню рівня холестерину. Лікарі прописують виріб майбутнім матусям в якості додаткового вітамінного комплексу, оскільки саме воно є природним джерелом отримання необхідної норми вітаміну Е.

З метою профілактики продукт рекомендується вживати щодня. Денна норма для людського організму становить 1-2 столові ложки.

Соєву олію додають в багато рецепти, в основному їм заправляють овочеві салати. Кращою панацеї для підтримки імунітету просто не знайти, до того ж даний соєвий продукт сприяє поліпшенню природного обміну речовин.

Вчені постійно проводять дослідження над соєю і її складовими, намагаючись визначити її вплив на людину і організм в цілому, а також користь і шкоду, які вона здатна нанести. Останні дослідження привели великі уми до думки, що щоденне вживання соєвого масла, навіть у невеликій дозі, здатне вберегти людину від таких небезпечних захворювань, як, наприклад, інфаркт.Зерна сої і масло

шкода масла

Як і будь-який продукт, виготовлений із сої, здатний принести не тільки користь, але і шкоду. Деякі люди відчувають алергічну реакцію при вживанні сої, тому їм протипоказаний даний продукт. Вагітні жінки повинні його застосовувати з обережністю, оскільки в складі присутній изофлавон, причому в досить великій кількості, який може завдати шкоди майбутній мамі і малюкові.

З огляду на рекомендації, кожний знайде в ньому незамінне джерело природних вітамінів і мінералів, користь від яких буде помітна на перших тижнях вживання.

калорійність масла

У продукті міститься 899 кКал. Білків і вуглеводів в соєвому маслі немає зовсім.

Вміст жирів балансує на рівні 99,9 гр, що дорівнює приблизно 899 кКал.

застосування масла

Пачки соєвого маслаСоєва олія входить до складу рецептури багатьох видів соусів, а також воно використовується в якості заправки для салатів. На ньому можна обсмажувати будь-які продукти, а також його додають в тісто для випікання печива та бісквітів. Рафінована виріб, приготоване з сої, є основною складовою для виробництва маргарину і майонезу, а також немолочних вершків і різних кондитерських виробів. Як стабілізатор і консервант застосовується у виготовленні консервів.

Готовий виріб знайшло своє застосування і до косметичної промисловості, так як воно багате змістом фитостеринов, які допомагають в омолодження клітин шкіри. На основі сої готують різного роду живлять, захищають, зволожуючі і зміцнюючі маски. Не рекомендується використовувати маски на основі сої для жирної шкіри, тим самим можна завдати шкоди.

Якщо ж у вас суха або нормальна шкіра, то користь від застосування засобу буде відчутна. Крем з вмістом даного продукту допомагає повернути пружність шкірі, що в`яне. Є відмінним засобом у боротьбі з дрібними зморшками, уповільнює процес старіння шкіри.

Крем на його основі в комплексі з такими маслами, як оливкова, рицинова, персикове, мигдальне та кедрового здатне надати шкірі м`якість, відмінно живить її і сприяє омолодженню клітин. Подібний засіб можна використовувати кожен день. Відчутна користь буде відчуватися при нанесенні засобу на грубі і обвітрені ділянки шкіри. Досить потримати склад на проблемній ділянці близько 30 хв., Після чого змити його водою і насолоджуватися м`якістю шкірного покриву.

висновок

У статті ми розглянули, що з себе представляє соєве масло, яка від нього користь, чи здатне нанеси шкоду і де застосовується. Незважаючи на позитивні характеристики даного продукту, багато жителів нашої країни ставляться до нього з побоюванням.

Сподіваємося, що стаття переконає їх в тому, що продукти на основі сої не здатні заподіяти шкоду і приносять виключно користь.


Внимание, только СЕГОДНЯ!
схоже